dijous, 11 de febrer del 2010

A dormir i a pensar en el 2n dia

24:05 h a 7 h 

Temps per a dormir i recuperar forçes. A què sí?



Un passeig per Puigcerdà a 5 graus sota zero, dutxa, sopar i temps lliure

18:00 h a 20:00 h
Res millor per a "aprofitar" aquest primer dia d'esquí que fer una passejada per Puigcerdà quan encara hi ha "vida" en una tarda-nit molt freda. Després d'arribar de les pistes, cap a les 17 hores, tenim una hora per a repartir les habitacions i pujar les maletes, conèixer una mica l'habitació, repartir-nos els llits i l'espai  anar al lavabo i, amb la mateixa roba d'esquí, enfilar cap a la Vila.

Passeig per Puigcerdà




21:00 h a 24:00 h

Després de passar "una mica" de fred, tornem a les instal·lacions i ara, finalment, tindrem la possibilitat de dutxar-nos i treure'ns la roba d'esquí. De 8 a 9, deu minuts per a cada component de l'habitació, ja que a les 9 del vespre ens esperen puntualment per sopar.

Vídeo sopar
 

Fotos sopar i temps lliure


A partir de les 10 de la nit, es fan diferents grups que es reparteixen pels diferents espais, després de les corresponents reunions de comunicació, de reflexió i d'informació, de les instal·lacions. Un grup d'alumnes decideix veure una pel·lícula, uns altres, més  agosarats, es dediquen a jugar a ping pong a la taula de l'exterior, uns quants juguen a la wii amb pantalla gegant, alguns passen pels ordinadors i d'altres es van ajuntant per xerrar i fer broma.

Ja sóm a la Molina (1a estació)

11:30 h 
Després de recollir el material i, en funció de la previsió del temps, l'equip de monitors va optar per començar la nostra estada a l'estació de la Molina. No és gens habitual que els grups tinguin accés a aquesta estació, però nosaltres vam tenir sort i aquí estem. És el primer dia d'esquí per a la majoria i no està gens malament iniciar-nos en l'estació degana de l'estat espanyol. La temperatura és baixa però tenim sol i moltes ganes de començar. Ràpidament es fan 6 grups d'esquiadors/res ja que disposem de 6 monitors/res preparats i impacients per a ensenyar-nos el més bàsic d'aquest esport.

Fotos del primer dia d'esquí a la Molina

 

Vídeo del primer dia d'esqui a la Molina

A recollir el material

9:30 h
El lliurament del material va estar molt ràpid ja que prèviament havíem notificat el material sol·licitat per a cadascú i en arribar ens van lliurar les botes, els esquis, els pals i els cascs.


Ja hem pujat a l'autocar i comencem el viatge

6:20 h
Aquí ens teniu, a bord de l'estratosfèric autocar, amb el qual arribarem a Puigcerdà al voltant de les 9 del matí per a descarregar les maletes a l'auditori del Campus Cerdanya i anar ràpidament cap a Llívia, a les instal·lacions de Camp Base (InterCerdanya), on recollirem el material per a esquiar.




Què fem aquí a aquestes hores de la matinada?

6:00 h
Un bon dia ens van dir a l’escola que podíem aprendre a esquiar. Dit i fet. Cinquanta nou alumnes de 4t d'ESO vàrem decidir provar-ho. Bé, 10 alumnes ja ho havien provat i alguns d'aquests són "esquiadors". Sols no hi podiem anar i per això els nostres tutors i un professor ens acompanyaran disposats a passar-ho bé i a conviure amb nosaltres.

Passarem tres dies a Puigcerdà en unes instal·lacions especialment adaptades per a acollir grups de persones que volen practicar esports a la zona de la Cerdanya: el Campus Cerdanya.

WEB del Campus Cerdanya

Instal·lacions Campus Cerdanya
Fotos realitzades dissabte 6 de febrer a la visita prèvia


De moment ens hem d'aixecar molt d'hora ja que el Mario, conductor i propietari de l'espectacular autocar, ens espera per sortir a les 6 del mati del 10 de febrer i hem de ser puntuals si volem aprofitar el primer dia d'esquí.


A les 5:30 h ja hi havia "esquiadors/res" i les seves famílies disposats a carregar les maletes i a sortir cap a l'aventura. La sortida es va fer amb puntualitat i alumnes i professors ens vàrem acomiadar dels familiars fins divendres, 12 de febrer, al vespre.